Aanleveren

Hoe kan ik mijn bestand(en) indienen?

Op deze pagina kunt je precies lezen waar je aan moet denken bij het aanleveren van uw bestand(en) voor het gewenste programma.

 

Kleurinstellingen

Wat zijn de juiste kleur instellingen?

Voor drukwerk kun je de kleurinstelling Full Color CMYK gebruiken en vermijden om PMS-kleuren te gebruiken. Als je ontwerp in RGB-kleuren is gemaakt, is dat acceptabel, maar de kleuren kunnen minder levendig zijn in het uiteindelijke drukwerk. Gebruik diepzwart alleen voor kleurvlakken, niet voor tekst kleiner dan 15pt. Je kunt de kleurinstelling zelf aanpassen in Adobe-programma's naar CMYK. Houd de inktdekking bij full-color drukwerk onder de 280% om vlekken te voorkomen.

 

 

Afloopgebied

Wij hebben 3mm speelruimte nodig om jouw drukwerk op het juiste formaat te kunnen snijden. Plaats de kleur of foto tot aan het einde van de lijn (bijv. 91×61 mm bij visitekaartjes). Dit kan je invoeren in de Adobe programma’s.

Photoshop: Bij het maken van een Photoshop bestand maak je in het begin het document 3 mm groter. Dus 91×61 mm.
Indesign: bestand, documentinstellingen, afloopgebied en witruimte rond pagina. Vul vervolgens bij afloopgebied overal 3mm in.
Illustrator: Bij het maken van een Illustrator bestand maak je in het begin het document 3 mm groter. Dus 91×61 mm.

Resolutie

Wat is de geschikte resolutie?

De resolutie van je afbeelding moet minimaal 300 DPI zijn voor scherpe afdrukken. Als het hoger is, wordt het automatisch aangepast naar 300 DPI tijdens onze bestandscontrole.

 

 

Snijgebied

Dit is het snijgebied voor het ontwerp (bijv. 85x55 mm voor visitekaartjes). Het ontwerp strekt zich uit tot aan het afloopgebied waar we aan alle kanten 3 mm afsnijden. Stel dit in bij de breedte en hoogte bij het aanmaken van een nieuw document.

 

Veiligheidsmarge

Houd belangrijke teksten en informatie binnen de lijn (bijv. 79x49 mm voor visitekaartjes) om knippen te voorkomen. Stel een marge van 3 mm in bij het aanmaken van een nieuw document. Kleuren en foto's moeten zich uitstrekken tot aan het einde van het afloopgebied.

 

Teksten

Waar moet ik op letten bij teksten?

Bij teksten is het belangrijk om de tekst om te zetten naar lettercontouren in Adobe-programma's om verschuivingen te voorkomen. Onthoud dat tekst niet meer kan worden bewerkt na omzetting, dus bewaar twee versies indien nodig. Voor leesbaarheid wordt aanbevolen om niet kleiner dan 6pt te gaan.

 

 

Exporteren

Hoe exporteer ik mijn bestanden naar pdf?

Het belangrijkste is om je bestand op te slaan als een .pdf in het juiste formaat. Gebruik Adobe-programma's zoals Photoshop, Indesign en Illustrator voor ontwerpen. Als je een Word-bestand hebt, gebruik dan de jpeg werktekening voor de juiste afmetingen, ontwerp binnen de marges en sla het op als pdf: Bestand > Opslaan als > Pdf.